Wij zijn werkzaam in Amsterdam, Zaanstad, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Volendam.
Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar BEL DIRECT 085 0655244 

Muis

Hoornaars bestrijden?

Hoornaars vallen onder de beschermde diersoorten. Om deze reden mag men niet zomaar een plaag bestrijden, hier zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden.  Dit wespensoort is tweemaal zo groot als de normale "papierwespen", maar zijn veel minder agressief.


Kunt u zelf de hoornaars bestrijden?

Als het nest van de hoornaar zichtbaar is kunt u proberen het te pakken en er een vuilniszak omheen doen. De nesten van de hoornaar zitten veeal juist in bomen en muren. In zo een geval adviseren wij u er een expert bij te halen.


Hoe herken ik een hoornaar

De hoornaar heeft een geel en zwarte dwarstekening op zijn achterlijf. Zijn kop, borststuk en het eerste segment van het achterlijf hebben een roodbruin tot donkerbruine kleur. Uiteraard is de taille praktisch hetzelfde als bij een papierwesp, de zogenaamde "wespentaille"


Hoornaars bestrijden, hoe gebeurd dat?

In veel gevallen bij een plaag hoornaars wordt de imker gebeld. Deze komt dan langs en "vangt" ze. Als de plaag gigantisch groot is wordt de ongediertebestrijding gebeld. Er zijn diverse manieren van bestrijding, welke voor iedere situatie weer anders is. Wij komen gratis bij u thuis voor een inspectie. U betaalt geen voorrijkosten.


Preventie

Om te voorkomen dat u hoornaars in huis krijgt kunt u bijvoorbeeld; Horren plaatsen, Voedsel goed opbergen en naden en kieren in huis goed dichten.

Bestrijding Hoornaars

Vanaf 50 euro

Voor een specifieke prijsopgave dienen wij eerst bij u langs te komen om de situatie te evalueren. 


Uiteraard is de inspectie gratis en betaalt u hiervoor geen voorrijkosten.


U kunt ook direct een

Verwijderen Muizenplaag

Kunnen wij u helpen