Hoornaars bestrijden

Tarief vanaf 65,00 euro

Onze aanpak

U belt 085-0655244

Wij komen vrijblijvend & kosteloos bij u langs

U betaald contant of met PIN & krijgt een factuur.

Wij werken direct aan uw probleem, inclusief nazorg

Hoornaars bestrijden?

Hoornaars vallen onder de beschermde diersoorten. Om deze reden mag men niet zomaar een plaag bestrijden, hier zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Bij last van hoornaars kunt u direct contact met ons opnemen, dan kunnen wij binnen 24 uur u helpen met uw probleem.

Bestrijding vanaf 65 euro

Bekend na Inspectie.Voor een specifieke prijsopgave dienen wij eerst bij u langs te komen om de situatie te evalueren.Uiteraard is de inspectie gratis en betaalt u hiervoor geen voorrijkosten. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoe herken ik een hoornaar?

De hoornaar heeft een geel en zwarte dwarstekening op zijn achterlijf. Zijn kop, borststuk en het eerste segment van het achterlijf hebben een roodbruin tot donkerbruine kleur. Uiteraard is de taille praktisch hetzelfde als bij een papierwesp, de zogenaamde "wespentaille". Andere specifieke kenmerken hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  •  Een hoornaar is groter dan een wesp. Zo is de gemiddelde hoornaar tussen de 17 en 21 mm. 
  • Een steek van een hoornaar is pijnlijker dan die van een wesp, maar steekt minder snel. 
  • De hoornaar heeft een roodachtige borst.
  • Een hoornaar maakt een harder geluid dan de limonadewesp.

Hoornaars bestrijden, hoe gebeurd dat?

In veel gevallen bij een plaag hoornaars wordt de imker gebeld. Deze komt dan langs en "vangt" ze. Als de plaag gigantisch groot is wordt de ongediertebestrijding gebeld. Er zijn diverse manieren van bestrijding, welke voor iedere situatie weer anders is. Wij komen gratis bij u thuis voor een inspectie. U betaalt geen voorrijkosten.

Hoe herken ik een hoornaarsnest?

De nesten zijn grijs van kleur en de vorm is rond. Veel gebruikte locaties voor deze hoornaarsnesten zijn; in bomen, op zolderruimtes, onder de dakgoot of bijvoorbeeld in spouwmuren. Het nest van hoornaars heeft een schelpachtige vorm. 

Kunt u zelf de hoornaars bestrijden?

Als het nest van de hoornaar zichtbaar is kunt u proberen het te pakken en er een vuilniszak omheen doen. De nesten van de hoornaar zitten veelal juist in bomen en muren. In zo een geval adviseren wij u er een expert bij te halen.